2015-08-24 13:17:44• hírek • Szatmár.ro

Szentmise és könyvbemutató

A batizi római katolikus közösség jeles napja lesz augusztus 30-a.

Kétszáz éve létesült a fília, százhúsz éve katolikus iskolát hoztak létre, száz éve az első templom épült meg - e utóbbi kettőt később lebontották - Batizon. A kerek évszámok nem szakadnak meg itt, hiszen kilencven éve önálló plébánia működik a településen és húsz év telt el azóta, hogy felszentelték az új templomot. A közösség tehát jelentős katolikus múlttal, de élő jelennel is rendelkezik, van ok a visszatekintésre és az ünneplésre.

Augusztus 30-án erre sort is kerítenek, délután öt órától a templomban Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök mutatja be a legszentebb áldozatot Ft. Dánku Balázzsal, a Kis Szent Teréz egyházközség plébánosával és Ft. Anderco Ottó rónaszéki i. h. lelkésszel - mindkettőjüket a batizi közösség adta az egyházmegyének.

A szentmisét követően bemutatják Dánku Pál, A batizi római katolikus közösség története című könyvét. Ezt utána a szerző dedikálja is, miközben az udvaron megkezdődik a híveknek és vendégeknek szánt szeretetvendégség. Jóllehet, az esemény a batizi plébániáról és a batiziakról szól, szeretettel várnak mindenkit a szentmisére és az azt követő agapéra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: